8 Nisan 2019 Pazartesi

Püre Yatağında Tavuk Sote Tarifi

Püre Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Sote İçin ;
  • 4 parça tavuk göğsü
  • Sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı pul biber kekik
  • Yarım su bardağı su
Patates Püresi İçin ;
  • 4 -5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendesi ( isterseniz koymayın )
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Püre Yatağında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı



  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavurarak çevirelim sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp ilave edip karıştırarak kavuralım.
  3. Salçayı, tuzunu ve baharatları da ekleyelim bir kaç tur karıştırıp yarım bardak suyu ilave edelim.
  4. 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Sotemiz hazır.
  5. Patates püresi için haşlanmış sıcak patatesi ezelim içine tereyağ, süt ve tuzunu da ekleyip blenderla püre haline getirelim.
  6. Karabiberi de ekleyip karıştıralım.
  7. Servis tabağına püremizi koyalım üzerine de tavuk soteden koyalım sıcak sıcak servis yapalım. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder