Salçalı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 4 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı domates salçası (karışıkta olur)
 - 1 litre su (5-6 bardak 200 ml)
 - 1 bulyon (et, tavuk farketmez)
 - 1 çay kaşığı kırmızı biber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2 çay kaşığı kuru nane
 
Salçalı Un Çorbası Tarifi Yapılışı
Selam 
 çok lezzetli ve pratik bir çorba tarifim var hanımlar. O kadar lezzeti ve kıvamı yerinde ki yiyenler hazır çorba sandılar 
bu tarifi bir çok kez deneyip emin olduktan sonra sizinle paylaşıyorum. 
 Geçelim tarife

- İlk olarak tereyağını tencereye alıp fazla yakmadan eritelim.
 - Ardından unu ekleyip 1-2 dakika kavuralım salçasını da ekleyip biraz daha kaşığın tersiyle ezerek kavuralım.
 - Ocağın üzerinden başka bir yere alıp üzerine suyu ilave edelim.
 - Su ilavesi yaparken soğuk olmasına ve hızlı hızlı karıştırmaya dikkat edelim bulyonu da içine atalım.
 - Tekrar ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakalım.
 - Kaynayınca baharatlarını ekleyelim. Bulyon da ki tuz yeterli gelmezse damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz , kıvamını da kendinize göre ayarlayın. ben toplamda 6 bardak falan kullandım. hazırda tavuk suyunuz varsa onu da kullanabilirsiniz.
 - Servis yaparken üzerine kuru nane de ekleyebilirsiniz.
Gerçekten mükemmel bir çorbaDeneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder