Sarıyer Böreği (Çıtır Çıtır Lezzet) Tarifi

Sarıyer Böreği (Çıtır Çıtır Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
İç harcı için;
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik ,tuz, karabiber
Sosu için ;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( Unda olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için ;
  • 1 yumurta sarısı

Sarıyer Böreği (Çıtır Çıtır Lezzet) Tarifi Yapılışı

Sizlere inanılmaz lezzetli çıtır çıtır bir börekle geldim. hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. içini istediğiniz harç ile hazırlayabilirsiniz.
  1. Öncelikle patatesleri haşlayalım. Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağda kavuralım. İçine 1 kaşık salça ekleyelim.
  2. Haşlanan patatesleri ezip tavaya ekleyelim biraz kavuralım.
  3. Üzerine tuz karabiber kekik ekleyip ocaktan alalım. sos için tüm malzemeyi ( sıvı yağ su nişasta sirke ) karıştıralım.
  4. Baklavalık yufkadan 2 adet alalım tezgaha serelim.
  5. Üzerine sostan gezdirelim. 1 adet yufka daha koyalım. tekrar biraz sos sürelim. Uzun tarafına patatesli harctan koyup rulo şeklinde saralım. Fotoğraflardaki gibi şekil verelim. Hepsini aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim.
  6. Üzerlerine kalan sostan dökelim.
  7. Yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim ortalama 35- 40 dakika sürüyor. Afiyet olsun. eğer böreği yumuşak seviyorsanız üzerine fırından çıkınca parmak uçlarınızla su serpip temiz bir bezle örtün. afiyet olsun. 😊

Yorumlar