Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kabak
  • Yarım kilo kıyma
  • Orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça ( silme )
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kabakları kızartmak için;
  • 150-200 ml sıvı yağ
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
Kabakların üzeri için ;
  • Arzu edilirse yarım demet dereotu
  • Yoğurt

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar arkadaşlar kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesiyoruz.
  2. İçlerini ufak kaşıkla oyup çıkarıyoruz.
  3. 150/200 ml sıvı yağında çevirerek kızartıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayıp, yarım çay bardağından biraz az sıvı yağında karıştırıyoruz.
  5. İçine kıymayı koyup iyice kavuruyoruz ve içine salçayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. (orta ateşte)
  6. Nohutunu ilave ediyoruz. Bir iki karıştırıp altını kapıyoruz.
  7. İçine yarım demet maydanozu ince ince kıyıp katıyoruz.
  8. Kıymalı harç soğuyunca kızarmış olan kabakların içine dolduruyoruz.
  9. Kare bir borcama yan yan diziyoruz.
  10. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı salçayı, bir çay bardağı suyla sos kıvamında açıyoruz.
  11. Tepsimizin kenarından döküyoruz.
  12. 200 dereceli fırında 35 dk pişiriyoruz.
  13. İsteğe göre dereotlu yoğurtla servis yapıyoruz 🌺🌺 Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yorumlar