Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (Minik rendeyle rendeleyelim )
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 kutu sıvı krema ( 200 ml )
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peynir ( rendeleyelim )
Makarna için;
- Yarım paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı krema ( Tavuk için kullanacağımız kremadan 1 yemek kaşığı kullanacağız )
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi Yapılışı
Tavuk Dünyası Kekiklim(Birebir aynı tarifle)
- Krema ve kaşar peyniri hariç diğer malzemelerin hepsini küp küp doğranmış tavuk göğüslerinin üzerine ekleyelim.
- İyice karıştırarak her yerine karşımın değmesine özen gösterelim.
- En az 2 saat ( Mümkünse zamanınız varsa 1 gece ) üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım.
- Süre sonunda iyice kızmış tavamıza tavuklarımızı dizelim üzerine kapak örtmeden ve bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmeyelim ki suyunu bırakmasınlar.
- Tamamen kızaran tavuklarımızın üzerine krema ve kaşarımızı koyup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
- Bu arada kaynayan suyun içine tuzumuzu ve zerdeçalımızı ekleyip ardından makarnamızı ilave edelim.
- Ayrı bir tencereye yağlarımızı alıp erittikten sonra fesleğenimizi ekleyip haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı alalım.
- 1 yemek kaşığı kremayı ekleyip karıştıralım. 1 dakika sonra ocağın altını kapayalım.Makarnamız hazırHazırladığınız salatanız eşliğinde tavuk ve makarnayı servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder