Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz., pul biber, 1 çay kaşığı kekik, karabiber
  • 1 limon suyu, 1 diş sarımsak, 5 dal maydanoz. İsteğe bağlı kuru nane

Tavuklu Havuç Çorbası (Tel Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

1. Tavuk ğöğsünü üzerini geçecek kadar su, kekik, tuz atıp düdüklüyü kapatıyoruz.Fışlayınca, düdüğünü indirip, 10 dakika pişiriyoruz
2. Yağlarımızı tencereye koyup, rendelenmiş havucu şöyle biraz kavuruyoruz
3. Üzerine 2 yemek kaşığı unu koyup onu da kavuruyoruz, sarımsağı ezip, baharatlarını ekliyoruz
4. Salçalarımızı, tavuğun suyundan ve 4 su bardağı kaynar su, toplamda 6 su bardağı su konacak
5. Tavuk etini didikleyip, çorbamızla kaynatıyoruz, şehriyesini atıp, limon suyunu döküp, Kısık ateşte pişiriyoruz, şehriyeler pişince çorbamız servise hazır
6. İster kuru nane. İstersek kıyılmış maydanoz serpiyoruz
Yapacaklara afiyet olsun 🌺

Yorumlar