Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı et
- 2 adet iri soğan
- 2-3 adet biber
- 3-4 adet patates
- 5-6 adet patlıcan
- 1 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı su
- Sıvıyağ
- Tuz
Üzerine;
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- Tercihen ayıklanmış sarımsak
Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi Yapılışı
Nefis çok bereketli parmak yedirten pratik fırın yemeğimin tarifini muhakkak kaydedin ve deneyin derim
NASIL YAPTIM
- Etleri tencereye koydum. Biraz tuz ve sıvı yağ gezdirdim.
- Suyunu salınca bir bardak daha su ekledim ve düdüklüde suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişirdim.
- Suyunu çekince biraz daha yap ekledim.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurdum. (Buzlukta yemeklik doğranmış biber veya kızartılmış yemeklik doğranmış biberlerim oluyor onlardan kullandım)
- Yumuşayınca yemeklik doğranmış domates ekleyip suyunu bayağı çekene kadar pişirdim.
- Salça ekledim birkaç tur çevirdim ve suyunu ekledim.
- Tuzuna bakıp damak tadımıza göre biraz kekik karabiber toz biber serptim kaynamaya bıraktım.
- Bunları yaparken bir yandan da patatesleri hazır ettim.
- Ben patlıcanları musakkalık buzluktaki kızarmış patlıcanlarım ile yaptım.
- Patatesleri de dilimleyip biraz tuz ve yağ ile tepside harmanlayıp düzgünce tepsiye dizdim 200° fırında biraz kızartıp çıkarttım
- Üzerine kızartılmış patlıcanları dizdim.
- Kaynamakta olan etli sulu karışımı tepsiye boşalttım ve sallattırdım.
- Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizip önceden ısıtılmış 200 ° fırına sürdüm ve suyunu bayağı çekene kadar pişirdim Bütün sarımsakta çok güzel oluyor üzerinde AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder