Gökçesu Pilavı Tarifi

Gökçesu Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 3. 5-4 su bardağı su
Üzeri için;
  • Dereotu veya taze nane

Gökçesu Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçinizin beyaz suyu çıkana kadar yıkayın, bir kenarda bekletin.
  2. Tencereye tereyağı koyup eritin, üzerine yıkadığınız pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  3. 2 adet havucu rendeleyip kavurmaya başladığınız pirinçlerin üzerine ilave edin.
  4. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohutu ve tuzu ilave edin.
  5. Pirincin kararmaması için cevizler en son ilave edip, üzerine suyu ekleyin.
  6. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Servis ederken dereotu veya taze nane kullanarak servis edin. Afiyet olsun:)

Yorumlar