11 Mayıs 2019 Cumartesi

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük havuç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar yine enfes bir pilav tarifiyle karşınızdayım. Bulgur zaten besleyici bir ürün ama havuçla vitamini daha da artıyor e bide tavuk yada et suyu ile pişerse yemede yanında yat misali oluyor. Geçeyim tarifin detaylarına.
  1. Öncelikle havuçları güzelce yıkayalım.
  2. Havucu önce yıkıyoruz ki kabuğunu soyunca yıkamaya gerek kalmasın ve vitaminini yıkayarak azaltmayalım.
  3. Havuçları yıkayınca rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
  4. Sonra tencereyi ocağa alıp içine yağları koyalım.
  5. Yağlar eriyince havucu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavuralım.
  6. Havuç kavrulunca bulguru döküp iyice karıştıralım.
  7. Sonra suyunu ilave edip tuzunu atalım ve karıştıralım ( pilavı pişirmek için tavuk suyu, et suyu ve ya bulyon kullanabilirsiniz).
  8. Pilavın suyu kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonrasın da çok kısık ısıda pilavı pişmeye bırakalım.
  9. Bulgur iyice suyunu çekip pişince tencerenin ağzını temiz bir bezle yada kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinledikten sonra pilavı servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder