Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 küçük havuç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar yine enfes bir pilav tarifiyle karşınızdayım. Bulgur zaten besleyici bir ürün ama havuçla vitamini daha da artıyor e bide tavuk yada et suyu ile pişerse yemede yanında yat misali oluyor. Geçeyim tarifin detaylarına.
- Öncelikle havuçları güzelce yıkayalım.
- Havucu önce yıkıyoruz ki kabuğunu soyunca yıkamaya gerek kalmasın ve vitaminini yıkayarak azaltmayalım.
- Havuçları yıkayınca rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
- Sonra tencereyi ocağa alıp içine yağları koyalım.
- Yağlar eriyince havucu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavuralım.
- Havuç kavrulunca bulguru döküp iyice karıştıralım.
- Sonra suyunu ilave edip tuzunu atalım ve karıştıralım ( pilavı pişirmek için tavuk suyu, et suyu ve ya bulyon kullanabilirsiniz).
- Pilavın suyu kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonrasın da çok kısık ısıda pilavı pişmeye bırakalım.
- Bulgur iyice suyunu çekip pişince tencerenin ağzını temiz bir bezle yada kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinledikten sonra pilavı servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder