Haydari ( Meze) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı sürülebilir beyaz peynir ( yada 1 büyük dilim beyaz peynir)
- 2 diş sarımsak
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Haydari ( Meze) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar.
- Haydarinin yapımı için nane tereyağında yakılıp ılımaya bırakılır.
- Süzme yoğurt ve peynir karıştırılır.
- Klasik beyaz peynir kullanacaksanız çatalla ezilir.
- Sarımsak, tuz ve ılıyan nane de eklenip güzelce harmanlanır. Servise hazır. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder