Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi

Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 10 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı


Mercimek çorbasını sevenimiz çoktur. Lokanta usulü mercimek çorbası da bir ayrı güzel oluyor. 
  1. Öncelikle mercimekler süzgece konur ve 5-6 kez yıkanır.
  2. Bu esnada mercimekler ovularak yıkanır. (Pişerken köpürme olmaması için)
  3. 2 yemek kaşığı tereyağı tencerede eritilir.
  4. 1 yemek kaşığı un kokusu çıkana kadar yakmayacak derecede kavrulur.
  5. Üzerine doğranan soğanlar eklenir. Soğanların rengi biraz pembeleşinceye kadar kavrulur.
  6. Havuçlar ve mercimekler eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.
  7. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.Sıcak su eklenir.
  8. Tencerenin kapağı kapatılır, kıvamı koyulaşınca ocak kapatılır.
  9. Kevgirle mercimekler süzülerek alınır ve mutfak robotuna koyulur.
  10. Robot çalıştırılır ve pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
  11. Mercimekler tekrar tencereye koyulur.
  12. Ocak açılır ve zerdeçal tencereye eklenir, karıştırılır. Biraz daha kaynadıktan sonra kapatılır.
    Çorbamız hazır. 😋
  13. Şimdi sıra sosunu hazırlamaya geldi ; Küçük bir sos tenceresine tereyağı eklenir ve erimesi sağlanır. Üzerine pul biber ve kırmızı toz biber eklenir. 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
Çorbayı kasemize koyduktan sonra, sosunu üzerinde gezdiriyoruz.
Servis yapabiliriz artık. Afiyet olsun.

Yorumlar