Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 10 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
Sosu İçin ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
Mercimek çorbasını sevenimiz çoktur. Lokanta usulü mercimek çorbası da bir ayrı güzel oluyor.
- Öncelikle mercimekler süzgece konur ve 5-6 kez yıkanır.
- Bu esnada mercimekler ovularak yıkanır. (Pişerken köpürme olmaması için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı tencerede eritilir.
- 1 yemek kaşığı un kokusu çıkana kadar yakmayacak derecede kavrulur.
- Üzerine doğranan soğanlar eklenir. Soğanların rengi biraz pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Havuçlar ve mercimekler eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.
- Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.Sıcak su eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılır, kıvamı koyulaşınca ocak kapatılır.
- Kevgirle mercimekler süzülerek alınır ve mutfak robotuna koyulur.
- Robot çalıştırılır ve pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
- Mercimekler tekrar tencereye koyulur.
- Ocak açılır ve zerdeçal tencereye eklenir, karıştırılır. Biraz daha kaynadıktan sonra kapatılır.
Çorbamız hazır. 😋 - Şimdi sıra sosunu hazırlamaya geldi ; Küçük bir sos tenceresine tereyağı eklenir ve erimesi sağlanır. Üzerine pul biber ve kırmızı toz biber eklenir. 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
Çorbayı kasemize koyduktan sonra, sosunu üzerinde gezdiriyoruz.
Servis yapabiliriz artık. Afiyet olsun.
Servis yapabiliriz artık. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder