Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Muhteşem Yoğurtlu Köz Biberli Patates Salatası Tarifi

Muhteşem Yoğurtlu Köz Biberli Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük haşlanmış patates
  • 2 adet büyük közlenmiş kapya biber
  • 2 adet küçük havuç
  • 1-2 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı kadar mısır
  • Bir tutam dereotu
  • 1 diş küçük sarımsak
  • 2 kepçe kadar katı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Havuçları sotelemek için )
  • Tuz

Muhteşem Yoğurtlu Köz Biberli Patates Salatası Tarifi Yapılışı

Bizim evde salatanın her çeşidi çok sevilir ve her zaman evde bulunan malzemelerle salatalar yaparım, geçenlerde başka bir yemekten artan haşlanmış patates ve evdeki malzemelerle yoğurtlu bir salata yaptım inanılmaz lezzetli oldu😋😋😋😋 tadına doyamadık 😋😋😋😋
Bende sizlerle paylaşmak istedim ☺️☺️☺️
Çok pratik 👍🏻👍🏻👍🏻 ve muhteşem lezzetteki 😍😍😍bu salatayı mutlaka denemelisiniz 👌🏻
Gelelim tarife
  1. Öncelikle patatesleri haşlıyoruz ve soyup küçük küçük, küp küp doğruyoruz.
  2. Havuçları rendenin büyük tarafından rendeliyoruz, uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyarak üzerine rendelediğimiz havucu ekleyip birkaç dakika havuçlular yumuşayıncaya kadar soteliyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kapya biberi ben yazdan közleyip dondurucuya attığım için hazır oluyor, eğer hazırda yoksa kapya biberleri közleyip temizliyoruz ve küçük küçük doğruyoruz.
  4. Kornişon turşuyu küçük küçük doğruyoruz, dereotunu yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  5. Yoğurt ve mayonezi uygun bir kaseye alıyoruz üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz ve doğradığmız malzemeleri ve sotelediğimiz havuçları üzerine ekliyoruz.
  6. Haşlanmış mısırıda ekleyerek karıştırdığımız salatanın tuzunu ayarlayıp servis tabağına alıp servis ediyoruz.
  7. Katı yoğurt kullanmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?