Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Püf Noktalarıyla Pirinç Pilavı Tarifi

Püf Noktalarıyla Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/3 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 3-4 damla limon suyu

Püf Noktalarıyla Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pilav yapmanın püf noktalarını komşumuz Emine abladan öğrendim. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum :) Ve onun yaptığı gibi mükemmel pişmiş, bembeyaz, tane tane pilavın nasıl yapıldığını resimleyerek sizlerle paylaşıyorum.
  1. Öncelikle 2 su bardağı baldo pirinci genişçe bir kaba alın .
  2. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin.
  3. Şimdi üzerine 1 dolu çay kaşığı tuz koyun, ve bir köşede en az 30 dakika en fazla 1 saat bekletin.
  4. Beklettikten sonra pirincinizi elekle süzün ve güzelce bol suyla yıkayın .
  5. Arpa şehriyenizi ölçüp hazırlayın .
  6. Tencerenizi ocağa koyun. İçine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve arpa şehriyenizi koyun.
  7. Devamlı rengi koyulaşana kadar karıştırın. Tereyağını bu aşamada eklemiyoruz yağın yanmaması ve pirincin de sararmaması için.
  8.  Arpa şehriyeler renk alınca süzülen pirinçleri ekliyoruz.
  9. Hemen üzerine tereyağımızı koyuyoruz. Tereyağı eriyene kadar orta ateşte kavuruyoruz. Tereyağı eridiğinde pirinçler de kavrulmuş oluyor.
  10. Şimdi üzerine 4 su bardağı kaynamış suyumuzu döküyoruz.
  11. Hemen altını kısmıyoruz. Üzerine 3-4 damla limon sıkıyoruz. 1 tatlı kaşığı kadar tuzunu atıyoruz. Altını hala kısmıyoruz. Biraz altı açık bir halde fokurdayacak. Bu sırada suyundan bir kaşık alıp pilavınızın tuzuna bakın.
  12. 3-4 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra şimdi kısma vakti. Kısıp kapağını kapatıyoruz.
  13. 6 dakika sonra kapağı açtığımızda bir tur karıştırıyoruz ve altını tamamen kapatıyoruz.
  14. Kapağını kapatıp en az 30 dakika pilavı dinlendiriyoruz yani kapağını açmıyoruz, karıştırmıyoruz rahat bırakıyoruz. Artık yiyebilirsiniz, afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?