Püf Noktalarıyla Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1/3 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- 3-4 damla limon suyu
Püf Noktalarıyla Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pilav yapmanın püf noktalarını komşumuz Emine abladan öğrendim. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum :) Ve onun yaptığı gibi mükemmel pişmiş, bembeyaz, tane tane pilavın nasıl yapıldığını resimleyerek sizlerle paylaşıyorum.
- Öncelikle 2 su bardağı baldo pirinci genişçe bir kaba alın .
- Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin.
- Şimdi üzerine 1 dolu çay kaşığı tuz koyun, ve bir köşede en az 30 dakika en fazla 1 saat bekletin.
- Beklettikten sonra pirincinizi elekle süzün ve güzelce bol suyla yıkayın .
- Arpa şehriyenizi ölçüp hazırlayın .
- Tencerenizi ocağa koyun. İçine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve arpa şehriyenizi koyun.
- Devamlı rengi koyulaşana kadar karıştırın. Tereyağını bu aşamada eklemiyoruz yağın yanmaması ve pirincin de sararmaması için.
- Arpa şehriyeler renk alınca süzülen pirinçleri ekliyoruz.
- Hemen üzerine tereyağımızı koyuyoruz. Tereyağı eriyene kadar orta ateşte kavuruyoruz. Tereyağı eridiğinde pirinçler de kavrulmuş oluyor.
- Şimdi üzerine 4 su bardağı kaynamış suyumuzu döküyoruz.
- Hemen altını kısmıyoruz. Üzerine 3-4 damla limon sıkıyoruz. 1 tatlı kaşığı kadar tuzunu atıyoruz. Altını hala kısmıyoruz. Biraz altı açık bir halde fokurdayacak. Bu sırada suyundan bir kaşık alıp pilavınızın tuzuna bakın.
- 3-4 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra şimdi kısma vakti. Kısıp kapağını kapatıyoruz.
- 6 dakika sonra kapağı açtığımızda bir tur karıştırıyoruz ve altını tamamen kapatıyoruz.
- Kapağını kapatıp en az 30 dakika pilavı dinlendiriyoruz yani kapağını açmıyoruz, karıştırmıyoruz rahat bırakıyoruz. Artık yiyebilirsiniz, afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder