Ana içeriğe atla
Salçalı Bulgur Pilavı  Tarifi
 
Salçalı Bulgur Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı bulgur
 
- 4 su bardağı sıcak su
 
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
- 1 tavuk bulyon( isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
 
- 2 yemek kasığı tereyağı
 
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- Tuz
 
Salçalı Bulgur Pilavı  Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağ eriyince salçalar koyulur ve karıştırılır.
 
- Üzerine yıkanmış bulgur koyulur karıştırılır.
 
- Tuz ve bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk yada et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz ,daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
 
- Sonra suyu eklenir ve pişirilir.
 
- Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder