Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

Salçalı Bulgur Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon( isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Salçalı Bulgur Pilavı  Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağ eriyince salçalar koyulur ve karıştırılır.
  2. Üzerine yıkanmış bulgur koyulur karıştırılır.
  3. Tuz ve bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk yada et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz ,daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
  4. Sonra suyu eklenir ve pişirilir.
  5. Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...