Soslu Parmak Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk fileto
- Yarım çay bardağına yakın zeytin yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Karabiber (gözkararı)
- 1 yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- Tuz
Sosu için gerekli malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Karabiber(göz kararı)
- Tuz
- 1 -2 sarımsak
Soslu Parmak Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavukları uzun uzun jülyen doğrayın.
- Sarımsakları rendeleyin.
- Süt, yoğurt, salça, sarımsak, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
- Tavukları bu karışıma ilave edin.
- En az 2 saat marine olmasını bekleyin.
- Un ve yumurtayı çırpın.
- Azar azar marine sosundan dökün hamur toplanmasın.
- Kıvam aldıktan sonra tavukları bu sos ve tuz ile harmamlayın.
- Derin bir tavada kızartmaya başlayın.
- Sos yapılışı : Tüm sos malzemelerini karıştırın. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder