Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 4,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinci hiç suda bekletmeden yapıyorum, tane tane çok lezzetli oluyor:)
- Pirinci iyice yıkayıp süzgeçte beş dk. süzdürelim.
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim üzerine tel şehriyeyi katıp kavuralım süzülmüş pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dk. kavuralım.
- Kavrulan pirince sıcak suyu yavaş yavaş dökelim tuzunu ilave edelim kaynayınca altını kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder