Malzemeler
- Yarım su bardağı yarma (dövme)
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım)
- 5 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
- Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
- Sonrasında kalan 4 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
- Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
- 10-15dk kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
- Çorbanın kıvamı koyu ise her aşama da su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder