Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi İçin ;
- 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
- Nane
- Pul biber
Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağda şehriyeleri kavuralım. Kavrulmaya yakın unu koyalım.
- Şehriyeler kavrulunca sıcak suyumuzu yavaş yavaş koyalım.
- Çorbamız kaynarken terbiyemizi hazırlayalım. 7 yemek kaşığı süzme yoğurda 1 yumurta sarısını koyup karıştıralım. 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip yeniden karıştıralım.
- Çorbamız kaynayıp şehriyeler piştikten sonra 1 kepçe çorbadan alıp terbiyemize koyup karıştıralım böylelikle terbiyemiz kesilmemiş olur.
- 1 kepçe daha alıp karıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbanın içine terbiyeyi koyalım. (Tuzunu terbiyesini koyduktan sonra koyalım yoksa kesilebilir. )
- Biraz daha kaynadıktan sonra çorbayı kapatabiliriz.
- Sosu içinde 1 yemek kaşığı tereyağ ve biraz sıvı yağa nane ve pul biber koyup yağı yakmadan kavurup çorbaya koyalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder