Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi İçin ;
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağda şehriyeleri kavuralım. Kavrulmaya yakın unu koyalım.
  2. Şehriyeler kavrulunca sıcak suyumuzu yavaş yavaş koyalım.
  3. Çorbamız kaynarken terbiyemizi hazırlayalım. 7 yemek kaşığı süzme yoğurda 1 yumurta sarısını koyup karıştıralım. 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip yeniden karıştıralım.
  4. Çorbamız kaynayıp şehriyeler piştikten sonra 1 kepçe çorbadan alıp terbiyemize koyup karıştıralım böylelikle terbiyemiz kesilmemiş olur.
  5. 1 kepçe daha alıp karıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbanın içine terbiyeyi koyalım. (Tuzunu terbiyesini koyduktan sonra koyalım yoksa kesilebilir. )
  6. Biraz daha kaynadıktan sonra çorbayı kapatabiliriz.
  7. Sosu içinde 1 yemek kaşığı tereyağ ve biraz sıvı yağa nane ve pul biber koyup yağı yakmadan kavurup çorbaya koyalım. Afiyet olsun

Yorumlar