5 Mayıs 2019 Pazar

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 2 orta boy yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 -2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (1 yemek kaşığını yemek piştikten sonra üzerine dökeceğiz)
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına dörde bölüp doğrayın
  2. Tencereye ( ben düdüklüde yaptım )bütün doğradığımız malzemeleri ekleyin ( dereotu hariç❗) pirinci, yağını, tuzunu ve şekerini ekleyip Yarım su bardağı su ekleyip 5-6 dakika kontrollü pişirin.
  3. Yemek piştikten sonra inçe kıydığınız dereotunu ekleyip ayırdığımız zeytinyağını da ekleyip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder