Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 2 orta boy yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 -2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (1 yemek kaşığını yemek piştikten sonra üzerine dökeceğiz)
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına dörde bölüp doğrayın
  2. Tencereye ( ben düdüklüde yaptım )bütün doğradığımız malzemeleri ekleyin ( dereotu hariç❗) pirinci, yağını, tuzunu ve şekerini ekleyip Yarım su bardağı su ekleyip 5-6 dakika kontrollü pişirin.
  3. Yemek piştikten sonra inçe kıydığınız dereotunu ekleyip ayırdığımız zeytinyağını da ekleyip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?