Ana içeriğe atla
Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi
 
Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
 
- 2 orta boy yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
 
- 3 adet yeşil soğan
 
- 1 -2 yemek kaşığı pirinç
 
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
 
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (1 yemek kaşığını yemek piştikten sonra üzerine dökeceğiz)
 
- Tuz
 
- Yarım demet dereotu
 
Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Nefis) Tarifi Yapılışı
- Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına dörde bölüp doğrayın
 
- Tencereye ( ben düdüklüde yaptım )bütün doğradığımız malzemeleri ekleyin ( dereotu hariç❗) pirinci, yağını, tuzunu ve şekerini ekleyip Yarım su bardağı su ekleyip 5-6 dakika kontrollü pişirin.
 
- Yemek piştikten sonra inçe kıydığınız dereotunu ekleyip ayırdığımız zeytinyağını da ekleyip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder