Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti

Apple, Eylül ayındaki lansmanda sunacağı yeni iPhone’lar için farklı bir teknoloji kullanmayı planlıyordu. Fakat İngiliz teknoloji şirketi Nanoco ile Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti!

Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti!

Manchester merkezli İngiliz teknoloji şirketi Nanoco, Quantum Dot teknolojisi için 17 milyon Euro’luk sözleşme imzalamıştı. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise Quantum Dot teknolojisinde uzmanlaşmış şirket Nanoco ile iPhone‘lar için yapılan anlaşma iptal edildi.
Şirketin planı Nanoco ile çalışarak yeni iPhone modellerine gelişmiş bir görüntü sensörü entegre etmekti. Nanoco ile ilk anlaşma 2018‘de imzalandı. Bunun ardından Apple 2019’un başlarında bu anlaşmayı bir yıl daha uzatma kararı aldı.Anlaşma, büyüme aşamasında olan Nanoco‘nun Cheshire‘deki üretim tesisini genişletmesine de oldukça yardımcı oldu. Gelişmiş televizyon ekranlarında da kullanılan Quantum Dot teknolojisi, yüksek kaliteli dijital kamera sensörlerine olanak sağlayan bu teknolojinin maliyeti ayrıntılı bir şekilde de planlandı.
Teknolojiyi 2019 yılında sunacağı iPhone modellerinde kullanmayı planlıyordu. Fakat sızdırılan yeni raporlara göre, bu görüntü sensörleri üretmenin çok maliyetli olacağına kanaat getirildi. Ardından, şirket ile Nanoco sözleşmeyi iptal etti.
Şirket şimdiki odağını 2020’de sunacağı iPhone’larda piyasaya süreceği ARözelliklerini geliştirmeye yardımcı olacak lazer tabanlı 3D yazıcılara yöneltti.

Yorumlar