Canavar Parmağı Tarifi

Canavar Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin ( yarım paket oda sıcaklığında yumuşak )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un ( 3 su bardağına yakın )
Süs İçin ;
  • Badem

Canavar Parmağı Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini iyice karıştırıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Ardından hamurumuzdan parçalar alıp parmak şeklini veriyoruz.
  3. Parçaların uç kısmına parmağımızla tırnağı yapmak için bastırıyoruz ve oraya badem diziyoruz.
  4. Son olarak üstüne bıçakla ya da başka bir aparatla çizgiler çizin.
  5. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 😋😋

Yorumlar