Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi(sade de olabilir isteğe göre)
Arası için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket sade krem şanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Coco Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tencereye tereyağı toz şekeri sütü ve kakaoyu ekleyin. (bisküviler kakaolu ise kakaoya gerek yok)
- Orta ateşte yağ eriyene kadar bekletin.
- Tencereyi ocaktan kaldırın.
- Başka bir yerde bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin ve tenceredeki karışımı bisküvilerin üzerinde dökün.
- 1 paket vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırıp hamur haline getirin.
- Krem şantiyi hazırlayıp 2 bardak hindistan cevizi dökerek iyice karıştırın.
- Masanın üzerine streç film veya buzdolabı poşeti serin.
- Bisküvili karışımı üzerine döküp üzerini kapatarak merdaneyle açın.
- Hazırladığınız hindistan cevizli krem şantiyi açtığının bisküviler üzerine döküp spatula ile her tarafına yayın ve dikkatli bir şekilde pastayı rulo haline getirin.
- Bu şekilde buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder