13 Haziran 2019 Perşembe

Coco Pasta Tarifi

Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi(sade de olabilir isteğe göre)
Arası için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Coco Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye tereyağı toz şekeri sütü ve kakaoyu ekleyin. (bisküviler kakaolu ise kakaoya gerek yok)
  2. Orta ateşte yağ eriyene kadar bekletin.
  3. Tencereyi ocaktan kaldırın.
  4. Başka bir yerde bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin ve tenceredeki karışımı bisküvilerin üzerinde dökün.
  5. 1 paket vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırıp hamur haline getirin.
  6. Krem şantiyi hazırlayıp 2 bardak hindistan cevizi dökerek iyice karıştırın.
  7. Masanın üzerine streç film veya buzdolabı poşeti serin.
  8. Bisküvili karışımı üzerine döküp üzerini kapatarak merdaneyle açın.
  9. Hazırladığınız hindistan cevizli krem şantiyi açtığının bisküviler üzerine döküp spatula ile her tarafına yayın ve dikkatli bir şekilde pastayı rulo haline getirin.
  10. Bu şekilde buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder