17 Haziran 2019 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardak yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet elma
Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli
  • 3 yemek kaşığı kadar file badem
  • 2 yemek kaşığı silme pudra şekeri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. Öncelikle fırını 180 derece açın. Sonra elmaların kabuklarını soyup çok ince olmayacak şekilde kesin.
  2. Yarım limon suyu ile karıştırın. 3 yumurtayı şekeri ,vanilyayı miksere koyup 3 dk kadar çırpın. Sonra elmalar hariç diğer malzemeleri katıp karıştırın. Ununu da azar azar ilave edin orta şekilde bir hamur yapın ne sert ne sıvık bir hamur olmayacak.
  3. Kek kalıbını yağlayıp yada yağlı kağıt koyup hamurun yarısını dökün.
  4. Elmaların yarısını dizin tekrar hamur döküp kalan elmaları da dizin ve sıcak fırına verin 1 saate yakın pişirin çıkarmadan önce kekin ortasına bir kürdan batırın hamurlu gelmiyorsa fırından çıkarın eğer hamurluysa biraz daha fırında tutun.
  5. Çıkardığınız kekin üzerine hemen sıcakken reçeli sürün bademleri serpiştirin. Soğumaya bırakın servis yaparken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder