Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardak yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Aldığı kadar un
- 3 adet elma
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli
- 3 yemek kaşığı kadar file badem
- 2 yemek kaşığı silme pudra şekeri
Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
Merhabalar
- Öncelikle fırını 180 derece açın. Sonra elmaların kabuklarını soyup çok ince olmayacak şekilde kesin.
- Yarım limon suyu ile karıştırın. 3 yumurtayı şekeri ,vanilyayı miksere koyup 3 dk kadar çırpın. Sonra elmalar hariç diğer malzemeleri katıp karıştırın. Ununu da azar azar ilave edin orta şekilde bir hamur yapın ne sert ne sıvık bir hamur olmayacak.
- Kek kalıbını yağlayıp yada yağlı kağıt koyup hamurun yarısını dökün.
- Elmaların yarısını dizin tekrar hamur döküp kalan elmaları da dizin ve sıcak fırına verin 1 saate yakın pişirin çıkarmadan önce kekin ortasına bir kürdan batırın hamurlu gelmiyorsa fırından çıkarın eğer hamurluysa biraz daha fırında tutun.
- Çıkardığınız kekin üzerine hemen sıcakken reçeli sürün bademleri serpiştirin. Soğumaya bırakın servis yaparken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder