5 Haziran 2019 Çarşamba

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük boy uzun patlıcan
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
Köftesi için;
  • 750 gr kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Lokum gibi yumuşacık patlıcan ve köftesiyle resmen ağızda eriyor. Mutlaka denemelisiniz.
Dilerseniz çöp şişe dizin ya da şişe geçirmeden tepsiye arada boşluk kalmayacak şekilde dizin. İki türlü de lezzeti aynı😋😍
  1. Patlıcan alacalı soyulur. Ve iki parmak kalınlığında dilimlenir. Tuzlu su içerisinde yarım saat bekletilir. Köftesi için listede yazan malzemeler yoğrulur.
  2. Patlıcanlar yıkanır ve suyu süzülür. Çöp şişe bir adet patlıcan, bir adet ceviz büyüklüğünde köfte olacak şekilde dizelim.
  3. Bütün çöp sisler bitene kadar yapalım. Uygun bir fırın tepsisine alalım.
  4. Domatesi dilimleyip, biberlerin saplarını kesip, kebapların aralarına ekleyelim. Sarımsağı ilave edelim.
  5. Bir kap içerisinde sıcak su, salça, yağ, tuz ve karabiberi çırpalım. Şişlerin üzerine gezdirelim.
  6. Fırın tepsisini önce fırın poşeti ile (yoksa yağlı kağıtta olur) onun da üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat pişirelim.
  7. Daha sonra üzerini açıp yarım saatte bu şekilde pişirelim. Afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder