Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 1 adet büyük kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 6 adet orta boy patates
- 3 adet yeşil sivri biber
- 2 adet domates (rendesi veya küp küp)
- Yarım limon (tavukları olmak için)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1. 5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı
- Patatesler yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
- Yeşil biberler, 4-5 santim eninde geniş geniş doğranır.
- Domatesler rendelenir veya küp küp doğranır.
- Kuru soğan, halka doğranır.
- Sarımsaklar soyulur ( Bütün kullanılacak).
- Tavuk yıkanır yarım limon suyu ile ovulur.
- Ovulmuş tavukların üzerine, 1 tatlı kaşığı toz şeker paylaştırılır.
- Bütün malzemeler hazır olduktan sonra fırın kabı yağlanır.
- Fırın kabının en altına patatesler dizilir.
- Üzerine tuz, karabiber, serpilir.
- Patateslerin üzerine kuru soğan, sonra sarımsak bütün bütün dizilir.
- Sonra sivri biber, biberlerin üzerine domates, koyulur.
- Domateslerin üzerine tavuklar dizilir.
- Sosu için derin bir kasede bir yemek kaşığı domates salçası 1. 5 su bardağı sıcak suyla açılır.
- İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, karabiber, tuz, eklenir karıştırılır.
(Sosu kepçe ile yanlarından koyarak dökülür Sos limonlu ovulmuş tavukların üzerine gelmemelidir Tavuklar nar gibi kızarsın ) - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika tavuklar kızarana, suyu da bitmemiş az kalmış olana kadar pişirilir. ( 1. 5 su bardağı su tam denk geliyor.) Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder