Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Güllaç Yaprağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1, 5-2 litre süt
  • Fındık veya ceviz içi (dövülmüş)
Süslemek için:
  • Nar veya Vişne
  • Toz antep fıstığı

Güllaç Tarifi Yapılışı

Sevgili Elif Atalar’dan aldığım çok lezzetli ve pratik tatlı tarifi
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı😊😊👌🏻
  1. Sütü tencereye alalım şekeri ilave edip ısıtalım. Süt kaynamalı ılık olmalı.
  2. Güllaç yapraklarını ortadan keselim.
  3. Geniş bir tepsiye 2 kepçe süt dökelim ve bir yaprak güllacı içine koyup üzerinede 1-2 kepçe süt döküp yumuşatalım.
  4. Uzun tarafına ceviz içi serpelim ve rulo şeklinde sarıp servis tabağımıza alalım.
  5. Bu işlemi yapraklar bitene kadar yapalım.
  6. Son olarak tekrar 1-2 bardak ılık sütü tüm güllaçların üzerine gezdirelim ve süsleyip buz dolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun 😊

Yorumlar