Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Güllaç Yaprağı
- 2 su bardağı şeker
- 1, 5-2 litre süt
- Fındık veya ceviz içi (dövülmüş)
Süslemek için:
- Nar veya Vişne
- Toz antep fıstığı
Güllaç Tarifi Yapılışı
Sevgili Elif Atalar’dan aldığım çok lezzetli ve pratik tatlı tarifi
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı


- Sütü tencereye alalım şekeri ilave edip ısıtalım. Süt kaynamalı ılık olmalı.
- Güllaç yapraklarını ortadan keselim.
- Geniş bir tepsiye 2 kepçe süt dökelim ve bir yaprak güllacı içine koyup üzerinede 1-2 kepçe süt döküp yumuşatalım.
- Uzun tarafına ceviz içi serpelim ve rulo şeklinde sarıp servis tabağımıza alalım.
- Bu işlemi yapraklar bitene kadar yapalım.
- Son olarak tekrar 1-2 bardak ılık sütü tüm güllaçların üzerine gezdirelim ve süsleyip buz dolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder