Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Güllaç Yaprağı
 - 2 su bardağı şeker
 - 1, 5-2 litre süt
 - Fındık veya ceviz içi (dövülmüş)
 
Süslemek için:
- Nar veya Vişne
 - Toz antep fıstığı
 
Güllaç Tarifi Yapılışı
Sevgili Elif Atalar’dan aldığım çok lezzetli ve pratik tatlı tarifi
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı


- Sütü tencereye alalım şekeri ilave edip ısıtalım. Süt kaynamalı ılık olmalı.
 - Güllaç yapraklarını ortadan keselim.
 - Geniş bir tepsiye 2 kepçe süt dökelim ve bir yaprak güllacı içine koyup üzerinede 1-2 kepçe süt döküp yumuşatalım.
 - Uzun tarafına ceviz içi serpelim ve rulo şeklinde sarıp servis tabağımıza alalım.
 - Bu işlemi yapraklar bitene kadar yapalım.
 - Son olarak tekrar 1-2 bardak ılık sütü tüm güllaçların üzerine gezdirelim ve süsleyip buz dolabında dinlendirelim.
 
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder