Güveçte Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuş başı tavuk
- Yarım kilo mantar
- 3 adet soğan
- 4-5 adet kırmızı kapya biber
- 6-7 adet yeşil biber
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Sebzeler ve tavuk güzelce sotelenir.
- Baharatlar eklenir. Tavuklar güzelce pişinceye dek soteleme işlemi devam eder.
- Sotelenen yemeğimiz küçük güveç kaplarına alınır.
- Bir fırın tepsisine su koyulur ve güveçler içerisine yerleştirilir.
- Güveçlerin üzerine kaşar peynirleri koyulur ve peynirler kızarıncaya dek fırınlanır.
Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder