Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1. 5 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Pul biber
- Ceviz (isteğe bağlı siz koymayadabilirsiniz)
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- 4 adet havucumuzu rendeliyoruz ve bir tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları ekleyip kavurmaya başlıyorum.
- Havuçlar çok fazla ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
- Kavurma işlemi bittikten sonra tencereden tabağa geçiriyoruz ki daha çabuk soğusun havuçlar.
- Havuçlar soğurken bizde yoğurt mayonez ve sarımsağı pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz ve soğuyan havuçlarla birleştiriyoruz.
- En son üzerine pul biber ve cevizi ekleyip üzerini streçleyerek dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun kızlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder