5 Haziran 2019 Çarşamba

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1. 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • Pul biber
  • Ceviz (isteğe bağlı siz koymayadabilirsiniz)

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet havucumuzu rendeliyoruz ve bir tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları ekleyip kavurmaya başlıyorum.
  2. Havuçlar çok fazla ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
  3. Kavurma işlemi bittikten sonra tencereden tabağa geçiriyoruz ki daha çabuk soğusun havuçlar.
  4. Havuçlar soğurken bizde yoğurt mayonez ve sarımsağı pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz ve soğuyan havuçlarla birleştiriyoruz.
  5. En son üzerine pul biber ve cevizi ekleyip üzerini streçleyerek dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun kızlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder