İçli Köfte Urfa Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuru soğan
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 fincan isot (Pulbiber)
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- Yoğurmak için su
- 1 su bardağı un
KIZARTMAK İÇİN :
- Ayçiçek yağı
İçli Köfte Urfa Usulü Tarifi Yapılışı
Denemenizi tavsiye ediyorum
- İlk olarak kuru soğanı soyup küp küp doğrayın ocakta az yağla sarartın.
- Sonra içine az yağlı kıymayı ilave edip pişirin tuz ve karabiber ilave edip ocağın altını kapatalım. Soğuması için sürekli karıştırın. (bu aşamayı bir gece önceden yaparsanız kıyma daha çabuk donar)
- Şimdi geçelim köftemize. Köfte leğenine ince bulguru isotu ,tuzu ,yumurtayı, salçayı koyup azar azar su ilave edip iyice yoğurun.
- Bulgur yumuşamaya başlayınca yağsız kıymayı (kara et) ilave edip yoğurma ya devam edelim.
- İçli köftenin dağılmaması için en önemli püf iyice yoğurmak. Et bulgur içinde erisin unu ilave edip son bi yoğurma yapalım.
- Köfteyi toparlayalım. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp açmaya başlayın içlerini donan kıymalı harçla dolduralım kapatalım.
- Tüm köfteleri aynı şekilde açıp dolduralım. Ocağa yağı koyup iyice ısıtalım kızgın yağda köftelerimizi kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder