İçli Köfte Urfa Usulü Tarifi

İçli Köfte Urfa Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru soğan
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 fincan isot (Pulbiber)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Yoğurmak için su
  • 1 su bardağı un
KIZARTMAK İÇİN :
  • Ayçiçek yağı

İçli Köfte Urfa Usulü Tarifi Yapılışı

Denemenizi tavsiye ediyorum
  1. İlk olarak kuru soğanı soyup küp küp doğrayın ocakta az yağla sarartın.
  2. Sonra içine az yağlı kıymayı ilave edip pişirin tuz ve karabiber ilave edip ocağın altını kapatalım. Soğuması için sürekli karıştırın. (bu aşamayı bir gece önceden yaparsanız kıyma daha çabuk donar)
  3. Şimdi geçelim köftemize. Köfte leğenine ince bulguru isotu ,tuzu ,yumurtayı, salçayı koyup azar azar su ilave edip iyice yoğurun.
  4. Bulgur yumuşamaya başlayınca yağsız kıymayı (kara et) ilave edip yoğurma ya devam edelim.
  5. İçli köftenin dağılmaması için en önemli püf iyice yoğurmak. Et bulgur içinde erisin unu ilave edip son bi yoğurma yapalım.
  6. Köfteyi toparlayalım. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp açmaya başlayın içlerini donan kıymalı harçla dolduralım kapatalım.
  7. Tüm köfteleri aynı şekilde açıp dolduralım. Ocağa yağı koyup iyice ısıtalım kızgın yağda köftelerimizi kızartalım.

Yorumlar