Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 çay bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5-3 su bardağına yakın un
İçi İçin:
- Ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştıralım.
- Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edelim.
- Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Hamuru rendenin ince tarafına koyup açalım.
- Hamurun ortasına ceviz içi koyalım.
- Daha sonra hamuru şekillendirip borcama ya da tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
- Tatlımızı şerbeti çekene kadar dinlendirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder