5 Haziran 2019 Çarşamba

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağına yakın un
İçi İçin:
  • Ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştıralım.
  4. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edelim.
  5. Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup açalım.
  8. Hamurun ortasına ceviz içi koyalım.
  9. Daha sonra hamuru şekillendirip borcama ya da tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  11. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
  12. Tatlımızı şerbeti çekene kadar dinlendirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder