Karamelize Un Helvam Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şeker
 - 2 su bardağı su
 - su bardağı un
 - 250 gr tereyağı
 
Karamelize Un Helvam Tarifi Yapılışı
Öncelikle siz inanılmaz bir tarifim var 
 meram yıldız köşküne kahvaltıya gitmiştik orda bir yedim inanılmaz lezzet tadı damağımda kaldı 
 eşime tarifini isteyemedim ama araya buldum 
 çok şükür hemen denedim tutturdum 
 öyleyse size de bu güzel tarifimi vermek istiyorum
- İlk önce karemelimizi hazırılıyoruz.Bunun şekerimizi tavaya alıp karemel rengini alana kadar eritiyoruz.
 - Sonra üzerine suyumuzu ekleyip dikkat! Burda endişe etmeyin şekerler toparlanma olcak ama eriyecek karıştıra karıştıra sonra karemelimizin suyu hazır ve tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
 - Unumuzu ilave edip pembeleşene kadar unumuzdan hafif koku çıkınca karemel şerbetimizi yavaşca döküp un çekene kadar kısık ateşte karıştırarak un şerbeti çekince kapağını kapatıp dinlemeye alıyoruz 
afiyet olsun deneyenlere şimdiden
 
Yorumlar
Yorum Gönder