25 Haziran 2019 Salı

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN;
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket Dr. oetker damla sakızlı çörek mayası
  • 1 su bardağı süt
  • 4/4. 5 su bardağı un
KREMASI İÇİN;
  • 1 paket hazır Dr outker vanilyalı pasta kreması
  • 50 gr tereyağı
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 20 adet kadar kayısıyı biraz suda haşlayalım yumuşayınca suyunu süzüp 1 çay bardağı sütle 3 yemek kaşığı toz Şekerle blender dan geçirelim püremizi kremayla birleştirip enfes kayısılı pasta kreması elde ediyoruz

Kayısı Kremalı İkramlık Mini Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurabileceğiniz derin bir kaba 1 yumurtayı kırıp, ardından 3 yemek kaşığı toz şekerimizi ekliyoruz.
  2. 1 çay kaşığı tuz ilave edip çırpıyoruz daha sonra ılıtmış olduğumuz 1 bardak süt ve 1 paket Dr outker damla Sakızlı çörek mayasını eklediğimiz karışıma yavaş yavaş 4 veya 4, 5 su bardağı unumuzu çok sert kıvamda olmadan yoğurun.
  3. Hamurumuzu yaklaşık 25 Dk dinlenmesi için üstünü nemli bir bez veya streçle kapatıyoruz
  4. Daha sonra 25 dk süresini tamamladığımız hamurumuzu 15-16 parça eşit olacak şekilde ya da istediğinize uygun büyüklükte bezelere ayırıp yağlı kağıtla kapladığımız pişirme gerçekleştireceğiniz fırın tepsisine bezeler oluşturuyoruz.
  5. 30-35 dk bezlerin alışması için fırın içinde bekletiyoruz .
  6. Daha sonra 180 derece fırında 25 dk-30 dk pişiriyoruz.
  7. Pişen küçük pastalarımızın biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp hazırlamış olduğumuz pasta kremasını içine dolduruyoruz.
  8. En son üstüne erittiğimiz çikolata ya da Dr. Outker ganaj paketini satılıyor hazır sıcak suda bekletince eriyor hemen paketinde kullanım hazır süslemek için en güzel lezzet en son üstüne istediğiniz herhangi bir meyve ve pudra şekeriyle süslemenizi tamamlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder