Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kültür mantarı
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 paket süt kreması
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları ince bir şekilde dilediğiniz gibi doğrayın.
- Soğanları ve sarımsakları küçük zar halinde kıyın.
- Bir tencereye tereyağını alın üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin.
- Orta ateşte 2-3 dk kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin 2 dk kadar kavurun. Unu ekledikten sonra bir müddet daha kavurun.
- Suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynayana ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Mantarları kontrol ettikten sonra 1 kutu kremayı kaynayan çorbanın içine dökün ve sürekli karıştırın.
- Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Bir süre kaynadıktan sonra çorbanın altını kapatın.
- Dereotu ile servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder