20 Haziran 2019 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 paket süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ince bir şekilde dilediğiniz gibi doğrayın.
  2. Soğanları ve sarımsakları küçük zar halinde kıyın.
  3. Bir tencereye tereyağını alın üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin.
  4. Orta ateşte 2-3 dk kavurun.
  5. Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin 2 dk kadar kavurun. Unu ekledikten sonra bir müddet daha kavurun.
  6. Suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynayana ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Mantarları kontrol ettikten sonra 1 kutu kremayı kaynayan çorbanın içine dökün ve sürekli karıştırın.
  8. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Bir süre kaynadıktan sonra çorbanın altını kapatın.
  9. Dereotu ile servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder