24 Haziran 2019 Pazartesi

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 Yumurta
  • Pulbiber
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber
İç malzemesi(sos);
  • 2 büyük soğan
  • 2 biber
  • 1 domates
  • Yağ
  • Salça
  • Kavrulmuş kuşbaşı et haşlama da kullanabilirsiniz
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 3 litre Su
  • 1 bardak et suyu
  • Nane

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) Yapılışı

  1. Hamur malzemeleri karıştırılarak bir hamur elde edilir.
  2. Nohut büyüklüğünde dökülür ve kaynamaya bırakılır.
  3. Öte yandan sosu için soğan sarımsak biber ve domates pişirilir.
  4. Salçası katılır.
  5. Kaynayan köfteler pisince haşlanmış nohut ve sos katılır.
  6. 5 dakika birlikte kaynayınca nane eklenerek bi 5 dakika daha kaynatılır.
  7. Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder