Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
 - 1 çay bardağı bulgur
 - 1 Yumurta
 - Pulbiber
 - 1 adet kapya biber
 - Karabiber
 
İç malzemesi(sos);
- 2 büyük soğan
 - 2 biber
 - 1 domates
 - Yağ
 - Salça
 - Kavrulmuş kuşbaşı et haşlama da kullanabilirsiniz
 - 1 bardak haşlanmış nohut
 - 4 diş sarımsak
 - 3 litre Su
 - 1 bardak et suyu
 - Nane
 
Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) Yapılışı
- Hamur malzemeleri karıştırılarak bir hamur elde edilir.
 - Nohut büyüklüğünde dökülür ve kaynamaya bırakılır.
 - Öte yandan sosu için soğan sarımsak biber ve domates pişirilir.
 - Salçası katılır.
 - Kaynayan köfteler pisince haşlanmış nohut ve sos katılır.
 - 5 dakika birlikte kaynayınca nane eklenerek bi 5 dakika daha kaynatılır.
 - Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder