Meringue ~ Beze Tarifi

Meringue ~ Beze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 60g Pudra şekeri
  • 120 gr şeker
  • 1 çorba kaşığı Nişasta

Meringue ~ Beze Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıyoruz, şekeri azar azar ilave ediyoruz.
  2. Yumurta akı parlak ve sert olması lazım, pudra şekerini ve 1 yemek kaşığı nişastayı ilave ediyoruz.
  3. Altan yukarı doğru yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkıyoruz.
  5. 90°C Fırında yaklaşık 2, 5 saat kurutuyoruz.
  6. Rengi beyaz kalmasına dikkat ediyoruz. Deneyenlere şimdiden Afiyet olsun :-)

Yorumlar