Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

KEK İÇİN:
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Mikrodalgada Muhallebili Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. KEK:Süt, sıvı yağ, şeker ve kakao pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. 1 su bardağı bu karışımdan ayrılır.
  2. Kalan karışıma yumurta eklenip çırpılır. U
  3. n, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  4. Mikrodalganın en yüksek ayarında 9 dakikada pişmeye bırakılır. Kek pişerken muhallebiyi hazırlarız.
  5. MUHALLEBİ; Süt, nişasta ,şeker ve un iyice çırpılıp ocakta kısık ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  6. Pişen muhallebi ocaktan alınıp vanilya ve tereyağ eklenip çırpılır ve soğumaya bırakılır. çikolatayı yoğun seviyorsanız bizim gibi 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz muhallebinize.
  7. Pişen kek mikrodalgadan alınır ve kürdan yardımıyla delikler açılır. Ayrılan sos üzerine dökülür. Soğuyan muhallebi de kekin üzerine dökülür. Dilendiği gibi süslenir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?