Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Orjinal Brownie Kurabiye Tarifi

Orjinal Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı şeker
  • 70 gr oda sıcağında yumuşamış margarin (2 yemek kaşığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilia şekeri (Ben vanilia çubuğu kullandım aroması daha yoğun oluyor)
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr un (Kontrolü olarak kullanın hemen hemen
  • 1, 5 su bardağı kadar kullandım ben)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata arzuya göre ceviz, fındık da eklene bilir)

Orjinal Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bu lezzetli mutlaka herkez denemeli. Okadar güzel oldu ki dışı çıtır içi yumuşacık buram buram çikolata kokan bir kurabiye. Sizlerde denemek mi istiyorsunuz ozaman tarifi aşağa bırakıyorum 👇bir kalp bırak ki erişim engelim kalksın
  1. Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Ve soğumaya alıyoruz. Yumuşamış olan margarin ve şekeri bir kaba alıp krema dokusu olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurtaları ilave edip 2. dakika boyunca çırpalım lütfen bu puf noktalara dikkat edelim.
  3. Hamur krema dokusunu aldığında erittiğimiz çikolatayı ilave edip tekrar 1 dak boyunca en yüksek ayarda çırpalım.
  4. Unu, kabartma tozunu, vanilia şekeri ve kakaoyu karıştırıp azar azar hamura ilave edelim. En son çikolata parçacıkları koyalım.
  5. Hamur yumuşak ve hafif ele yapışan bir Hamur olmalıdır. Zamanınız varsa kesinlikle hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlıyalım ve tepsiye aralıklı dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında 11-12 dak pişirelim. Ne 11 den eksik nede 12 dak fazla pişirmemeye özen gösterin.
  8. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin elimizle hafif bastırdığımızda orta kısmı çok yumuşak olmalıdır. Bu şekilde o daha kendi sıcaklığında pişecektir. Sıcak sıcak yenildiğinde muhteşem bir lezzet❤️ deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun😘

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?