10 Haziran 2019 Pazartesi

Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 us bardağı tavuk suyu/su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı tereyağ

Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi sıcak suyla yıkayalım bir kaç sefer, suyun altına tutup nişastasını akıtalım.
  2. Sıvı yağ tencereye alınır içine şehriye katılıp rengi değişene kadar kavrulur.
  3. Yıkamış olduğumuz pirinci ve tuzu ekleyip pirincin rengi beyazlaşana kadar ve pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur.
  4. Suyunu ilave edip kısık ateşte kontrollü pişirelim. Ara ara kaşıkla kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder