Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı şehriye
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1. 5 us bardağı tavuk suyu/su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe göre 1 tatlı kaşığı tereyağ
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi sıcak suyla yıkayalım bir kaç sefer, suyun altına tutup nişastasını akıtalım.
- Sıvı yağ tencereye alınır içine şehriye katılıp rengi değişene kadar kavrulur.
- Yıkamış olduğumuz pirinci ve tuzu ekleyip pirincin rengi beyazlaşana kadar ve pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur.
- Suyunu ilave edip kısık ateşte kontrollü pişirelim. Ara ara kaşıkla kontrol edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder