7 Haziran 2019 Cuma

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı su varsa bir bardağı tavuk suyu
  • Yoksa 1 tane tavuk bulyon

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlarımızı tavaya aldıktan sonra şehriye kavrulur.
  2. Kavrulan şehriyeye bulgur eklenerek tuzu da eklenip 2-3 dakika kavrulur.
  3. Ardından su ve bulyon eklenerek kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
  4. Sıcak servis yapılır. Et ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder