Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 4 su bardağı su varsa bir bardağı tavuk suyu
- Yoksa 1 tane tavuk bulyon
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağlarımızı tavaya aldıktan sonra şehriye kavrulur.
- Kavrulan şehriyeye bulgur eklenerek tuzu da eklenip 2-3 dakika kavrulur.
- Ardından su ve bulyon eklenerek kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
- Sıcak servis yapılır. Et ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder