20 Haziran 2019 Perşembe

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2 adet tavuk bulyon

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ konulmuş tavaya şehriyeler eklenir ve kavrulur.
  2. Bulgur eklenir biraz kavrulur.
  3. Üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  4. Ben yaklaşık 4. 5 su bardağı sıcak su ekledim.
  5. Bulyon atılır karıştırılır. Pişmeye bırakılır.
  6. Piştikten sonra dinlenmeye bırakılır.
  7. Servise yakın tavada tereyağ iyice kızdırılır. Pilavın üzerinde gezdirilir ve karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder