9 Haziran 2019 Pazar

Su Böreği Tadında Börek (Garanti Tat) Tarifi

Su Böreği Tadında Börek (Garanti Tat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket böreklik ince yufka (800 gram) veya baklavalık yufka
Sosu için:
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Bardak ölçüsü 250 ml

Su Böreği Tadında Börek (Garanti Tat) Tarifi Yapılışı

Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim – 💯 su böreği tadında börek ve yapımı çok kolay :)
  1. Sosu için bütün malzemeler bir kabın ıçinde karıştırılır ve kenarda bekletilir.
  2. 5 tane yufka alınır ve tezgahın üzerine üst üste yerleştirilir. Geniş tarafına boyluca peynir yerleştirilir ve çok sıkmadan rulo yapılır.
  3. Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır.
  4. 3 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Sosu üzerine dökülür ve heryeri ıslatılır. 1 buçuk saat bekletilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Güzelce içini çekince servis edilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder