Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Aralarına sürmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 200 gram tereyağı
 
İçi için;
- Yarım demet maydanoz
 - 1 kase böreklik peynir
 
Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım ,baya bir yoğurmalısınız .
 - 12 bezeye bölüp bir tepside dinlendirelim, altına mutlaka un serpelim.
 - Üzerini bir bez ile örtelim ,hamur dinlenirken bizde içini hazırlayalım kenara koyalım.
 - Tereyağı ve sıvı yağ karışımını da bir tava da buluşturup eritelim .
 - En son baya bir derin tencereye su koyalım ve içine tuz atalım.
 - Makarna haşladığımız sudan biraz tuzlu olacak şekil düşünelim ve yarım limon suyu sıkalım bu aşamada çok önemli yoksa erir gider haşladığımız hamur.
 - Artık açma işlemine geçebiliriz tek tek unlayıp merdane ile tabak büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım bol unlayıp sonra teker teker oklava ile açıp sofra bezine serelim.
 - Kaynarmış olan suda iki dk kadar tutup soğuk su doldurduğunuz kabın içine direk alalım ve suyunu süzüp yağlanmış fırın tepsisine sırası ile dizelim.
 - Her katta bir yumurta fırçası ile yağ gezdirelim .
 - Ortasına gelince peynirli maydanozlu iç harcımızı koyalım.
 - Aynı işlemi bitene kadar yapalım.
 - En son üstüne yağı sürelim ve ısıtılmış fırına 180 derece de yaklaşık bir saat pişirelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder