8 Haziran 2019 Cumartesi

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı  tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralarına sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı
İçi için;
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase böreklik peynir

Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım ,baya bir yoğurmalısınız .
  2. 12 bezeye bölüp bir tepside dinlendirelim, altına mutlaka un serpelim.
  3. Üzerini bir bez ile örtelim ,hamur dinlenirken bizde içini hazırlayalım kenara koyalım.
  4. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını da bir tava da buluşturup eritelim .
  5. En son baya bir derin tencereye su koyalım ve içine tuz atalım.
  6. Makarna haşladığımız sudan biraz tuzlu olacak şekil düşünelim ve yarım limon suyu sıkalım bu aşamada çok önemli yoksa erir gider haşladığımız hamur.
  7. Artık açma işlemine geçebiliriz tek tek unlayıp merdane ile tabak büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım bol unlayıp sonra teker teker oklava ile açıp sofra bezine serelim.
  8. Kaynarmış olan suda iki dk kadar tutup soğuk su doldurduğunuz kabın içine direk alalım ve suyunu süzüp yağlanmış fırın tepsisine sırası ile dizelim.
  9. Her katta bir yumurta fırçası ile yağ gezdirelim .
  10. Ortasına gelince peynirli maydanozlu iç harcımızı koyalım.
  11. Aynı işlemi bitene kadar yapalım.
  12. En son üstüne yağı sürelim ve ısıtılmış fırına 180 derece de yaklaşık bir saat pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder