Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yosun kurun mushu ( nori)
- Suşi pirinci
- Avokado
- Salatalık
- 200 gr somon füme
Sosu İçin ;
- Soyo sosu
- Su
Sushi Tarifi Yapılışı
- Önce pirinci iyice bir yıkayalım nişastası çıkana kadar süzelim ve 1, 5 su bardağı su ile haşlayalım, pirin sirkesi, tuz, şekeri de pirince katalım ve iyice haşlayalım.
- Haşlanmış pirinci soğutalım ve hazırladığımız tahtanın üzerindeki yosun kurumushuna yayalım ve malzemeleri arasına ekleyelim ve sarmaya başlayalım.
- İstediğiniz kalınlıkda ve istediğiniz dilime böle bilirsiniz, soyo sosu tuzlu olduğu için ben soyo sosuna biraz su katıyorum, vasabi acı olduğu için vasabiyi soyo sosuna karıştırıyorum. Muhteşem bir tadı oluyor size de tavsiye ederim eminim beğeneceksinizdir şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder