5 Haziran 2019 Çarşamba

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo baklava yufkası
  • 175 gr tereyağ
  • 1 kase fındık (robotta çekilmiş)
Şerbet için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütlü şerbeti hazırlarız, süt ve şeker ocağa alınır .
  2. Şeker eriyene dek kaynatılır, sonra soğumaya bırakılır ve baklava yapma işlemine geçebiliriz.
  3. Tepsiyi yağlarız ardından yufka sereriz onu da yağlarız 14 tane yufkanın her katını yağlarız.
  4. 15. katta fındık içi koyarız üzerine tekrar yufka koyup 15 kat daha yağlarız .
  5. Ardından baklava şeklinde kesip kalan yağı da üzerine gezdiririz .
  6. 180 derecede fırında alt üst üzeri kızarana dek pişirilir ,kontrollü pişirin.
  7. Baklava sıcak şerbet soğuk olacak iyice tatlı soğuduktan sonra dolapta 2 saat bekletip servis yapın be dolapta muhafaza ediniz deneyenlere afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder