26 Haziran 2019 Çarşamba

Tavada Semizotu Böreği Tarifi

Tavada Semizotu Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su yada süt
İç harcı için
  • 2 kase ayıklanmış (Yaprak yaprak) semizotu
  • Orta boy soğan
  • 1 orta boy domates (4-5 kaşık konserve domates)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (olmak zorunda değil)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanın tuzuna göre )

Tavada Semizotu Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yumuşak olacak şekilde yoğurulur.
  2. Soğan ince ince doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur, salçası eklenir, biraz daha kavrulur ve baharatları, domatesi eklenir, altını kapatınca lor peyniri ve semiz otu eklenir.
  3. Hamur ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır,hamur açılır ister yağda ister yağsız tavada kızartılır. (ben her ikisini de yaptım)
  4. Yağda kızartılacaksa eğer her bir böreğe bir tatlı kaşığı zeytinyağı yetiyor.
    afiyet olsun😉
    not: toplam 11-12 börek çıkıyor.
    not: semizotu böreğinin içine limon sıkılarak yenirse lezzeti başka olur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder