Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- 4 yemek kaşığı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Derler ki pilavı iyi yapan (lezzetli ve tane tane) usta aşçı olmuş demektir
Eğer bir insan pirinç pilavını güzel yapabiliyorsa bütün yemekleri yapabilir demekmiş hatta eskiden saraylara aşçı alınırken pilavına bakılırmış
Eğer bir insan pirinç pilavını güzel yapabiliyorsa bütün yemekleri yapabilir demekmiş hatta eskiden saraylara aşçı alınırken pilavına bakılırmış
Klasik pirinç pilavı tarifi sayfamda olmadığı için bende tarifimi paylaşmak istedim. Çünkü her tarifi bizlerden görmek, yapmak isteyen takipçilerimiz oluyor ツ ;)
Bence pilav yapmak çok kolay ama ayrıntılı şekilde anlatacağım ;)
İşte tektane nefis ayrıntılı tel tel pirinç pilavı yapımı ☟☟
Bence pilav yapmak çok kolay ama ayrıntılı şekilde anlatacağım ;)
İşte tektane nefis ayrıntılı tel tel pirinç pilavı yapımı ☟☟
- Pirinç bir kaba alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konulup üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup karıştırılır ve 1-2 saat bekletilir.
- Pirinç süzülüp soğuk su ile zedelemeden kırmadan süzgeçte alt üst yapılarak iyice yıkanıp nişastasından arındırılmış olur. Süzülmeye bırakılır iyice süzülecek su kalmasın. ;) ;)
- Sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır. Şehriye konulup kavrulur. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir aynı anda tereyağ da eklenir yada suyunu konulunca eklenir. Baştan şehriye ile eklerseniz terayağ yanar pilav beyaz olmaz. Devamlı karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte pirinç iyice kavrulur.
- Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu veya su ilave edilir. 1 bardak pirinç için 1. 5 su bardağı su konulur. Eğer tel şehriye ile yapacaksanız ekstra su eklemesine gerek yok ama arpa şehriye ile yapıyorsanız şehriyeler için de az bir miktar su ilave edilir. Burada ben 3. 5 su bardağı su kullandım.
- Pilavın suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca başlayınca limon suyu, şeker ve tuz konulur bir iki tur erimesi için karıştırılır. Bundan sonra karıştırma yapılmayacak.
Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor. - Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır.
- İyice suyunu çektiğinden emin olunca çekmiş ise altı kapatılır. Üzerine 2 kat olacak şekilde havlu peçete konulup kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak en az 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.
Pirinci hangi bardak ile ölçtüyseniz aynı bardakla su miktarını ayarlamanız yeterlidir ;). ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder