Yedikçe Yediren Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi

Yedikçe Yediren Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için ;
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 paket köfte harcı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı su
  • Pulbiber, karabiber
Sebzeleri için ;
  • 6 adet orta boy kemer patlıcan
  • 6 adet çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su

Yedikçe Yediren Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları çizgili soyup halka halka doğrayarak tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Köfte malzemelerini bir kaba alarak 15 dakika yoğurup üzerini streçleyerek yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Patlıcanları yıkayarak süzdürüyoruz.
  4. Dinlenen köfte harcımızdan cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp hafif bastırarak şekil veriyoruz.
  5. Domatesleri dörde beşe bölüp sırasıyla şekilde görüldüğü gibi dizerek ortasına doğranmış biberleri yerleştiriyoruz.
  6. Sosu için yağ, salça ve domates sosunu hafif kavurup su ilave ederek bir taşım kaynatıp yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  7. Yağlı kağıdı ıslatarak yemeğin üzerini kapatıp 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. (Son 15 dakika kala üzerini açıp hafif kızarmasını sağlıyoruz. Pişirme süresini kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz. )
    Servise hazır. 🍆🍅🍴

Yorumlar