Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Semizotu yemeğimiz için ilk olarak soğanı soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağı alarak ocağı açalım. Soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ilave edelim ve güzelce ayıkladığımız yıkayıp suyunu süzdüğümüz semizotlarını ilave edelim.
  4. Semizotlarını 2-3 dk kadar kavurduktan sonra bulguru ekleyelim.
  5. Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim ve tuzunu ayarlayarak tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Semizotu yemeğimizi kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Pişen semizotu yemeğimizi isteğe bağlı olarak sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Not: Yemeğimiz çok sulu olmayacak ancak dibine de sarmayacak miktarda su ile pişecek. Gerekirse su ilave ederek istediğiniz şekilde ayarlama yapabilirsiniz.
Yemeğimiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Semizotu yemeğimi denediyseniz fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum :)

Semizotu faydaları

  • İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kalp damar sağlığını korur.
  • Kan şekerini dengeler ve kötü kolesterolü düşürür.
  • İçerdiği vitaminler sayesinde yorgunluk ve halsizliğe iyi gelerek enerji verir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanser ile mücadelede yardımcı olur.
  • Böbrek kumu ve taşı düşürmede önemli rol oynar.
  • İçerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına faydalıdır.

Yorumlar