Anne Elinden Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 4-5 su bardağı un (hamura yavaş yavaş eklenir. Gerekirse artırabilirsiniz)
- 2 çay kaşığı tuz
İçi için;
- 200 gr kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 2 tutam kadar maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Anne Elinden Tava Böreği Tarifi Yapılışı
Ne varsa annemizin tariflerinde var değil mi?
Hemen hazır edeceğiniz harika bir börek tarifi.
- Öncelikle un, tuz, ve suyumuzu ekleyip yoğuralım. 20 dk kadar dinlendirelim. Hamurumuzda maya yok.
- Hamur miktarını istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
- Hamur dinlenirken kıymayı kavuralım, sıvıyağ ve baharatlarını ekleyelim, 2 yumurtayı kıralım kavuralım. En son maydanozu doğrayalım ve kenara alalım.
- Hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve büyük yumak yapalım.
- Bir yumağı açabildiğimiz kadar büyükçe açalım , üzerine sıvıyağ sürelim (yağ heryerine gelecek şekilde sürelim.) O bölümün fotoğrafları silindi üzgünüm. :(
- 4 parmak enliliğinde keselim , uzun şeritleri rulo yaparak beze hazırlayalım. (İlk fotoğraf)
- Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açalım harcımızdan koyalım.
- Bir beze daha açalım ve üzerine kapatalım. Parmaklarımızla kenarlarını pekiştirelim.
- Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder