Anne Elinden Tava Böreği Tarifi

Anne Elinden Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-5 su bardağı un (hamura yavaş yavaş eklenir. Gerekirse artırabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı tuz
İçi için;
  • 200 gr kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 tutam kadar maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Anne Elinden Tava Böreği Tarifi Yapılışı

Ne varsa annemizin tariflerinde var değil mi?
Hemen hazır edeceğiniz harika bir börek tarifi.
  1. Öncelikle un, tuz, ve suyumuzu ekleyip  yoğuralım. 20 dk kadar dinlendirelim. Hamurumuzda maya yok.
  2. Hamur miktarını istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
  3. Hamur dinlenirken kıymayı kavuralım, sıvıyağ ve baharatlarını ekleyelim, 2 yumurtayı kıralım kavuralım. En son maydanozu doğrayalım ve kenara alalım.
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve büyük yumak yapalım.
  5. Bir yumağı açabildiğimiz kadar büyükçe açalım , üzerine sıvıyağ sürelim (yağ heryerine gelecek şekilde sürelim.) O bölümün fotoğrafları silindi üzgünüm. :(
  6. 4 parmak enliliğinde keselim , uzun şeritleri rulo yaparak beze hazırlayalım. (İlk fotoğraf)
  7. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açalım harcımızdan koyalım.
  8. Bir beze daha açalım ve üzerine kapatalım. Parmaklarımızla kenarlarını pekiştirelim.
  9. Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Yorumlar