Bulut tabanlı Xbox geliyor! Uygun fiyata oyun dönemi

Microsoft’un Project Scarlett kod adlı yeni oyun konsolunun birçok detayı ortaya çıkmış durumda. E3 2019 fuarında yaptığı duyuru kapsamında teknik özellikleri büyük oranda açıklayan Microsoft şimdi bulut tabanlı Xbox ile gündemde.
Bu yılın başlarında yeni nesil Xbox’ın iki farklı modelden oluşacağı iddia edildi. Bu kapsamda ana konsola ek olarak, xCloud altyapısını kullanan ve bu nedenle herhangi bir disk barındırmayan daha uygun fiyatlı bir model bekleniyordu.

Bulut tabanlı Xbox, xCloud teknolojisini kullanacak!

Xbox başkanı Phil Spencer ise E3 2019 fuarında Project Scarlett’i tanıtırken tek bir model üzerinde çalışmaya karar verdiklerini belirtmişti. Thurrott çalışanı Brad Sams’a göre Microsoft bulut tabanlı bu konsolu oyuncularla buluşturacak.
Google Stadia’nın en büyük rakiplerinden birisi olan Project xCloud teknolojisini temel alacak olan bu konsol, bulut tabanlı kelimesinden anlaşılabileceği üzere oyunları bünyesinde çalıştırmayacak. Güçlü bir internet bağlantısı sayesinde Microsoft’un kütüphanesinde yer alan oyunlara erişmek mümkün olacak.Oyun konsoluna ve oyunlara yatırım yapmak istemeyen kullanıcıları hedefleyen bulut tabanlı Xbox’ın 100 dolar civarında bir fiyat ile gelebileceği belirtiliyor. Eğer gerçekten bu kadar iddialı bir fiyatla gelirse, Google Stadia Founder’in karşısına oldukça güçlü bir rakip olarak çıkacak.
Brad Sams bulut tabanlı bu cihaz sayesinde oyuncuların bir Xbox kontrolcüsü ile doğrudan xCloud’a bağlanabileceğini belirtiyor. Tabi, Microsoft’un planları bilinmezliğini koruduğu için ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir bilgi yok

Yorumlar